Makaron z kremowym sosem awokado, ziołami i wegańskim parmezanem
Autor: 
Przygotowanie: 
Gotowanie: 
Czas w sumie: 
Porcje: 4
 
Składniki
  • 400g makaronu spaghetti (ja uwielbiam kukurydziany)
sos awokado
  • 1 duże awokado
  • sok z ½ cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • pęczek kolendry (tylko listki, bez łodyg)
  • ⅓ łyżeczki soli
  • ⅓ łyżeczki pieprzu
  • ⅓ łyżeczki chilli
  • ½ łyżeczki papryki wędzonej
  • 2 łyżki płatków drożdżowych
  • zielona cebulka (tylko zielone części)
dodatki
Wykonanie
  1. Makaron ugotuj według zaleceń na opakowaniu
sos z awokado
  1. Wszystkie składniki na sos zblenduj w blenderze na gładki mus.
podanie
  1. Gorący makaron wymieszaj z sosem i posyp wegańskim parmezanem. Podawaj z pomidorkami koktajlowymi.
Recipe by Karolina Gawrońska - Fundacja Roślinna at https://karolinagawronska.pl/pesto-z-awokado/