Makaron z kremowym sosem awokado, ziołami i wegańskim parmezanem
Autor: Karolina Gawrońska
Przygotowanie:
Gotowanie:
Czas w sumie:
Porcje: 4
- 400g makaronu spaghetti (ja uwielbiam kukurydziany)
- 1 duże awokado
- sok z ½ cytryny
- 2 ząbki czosnku
- pęczek kolendry (tylko listki, bez łodyg)
- ⅓ łyżeczki soli
- ⅓ łyżeczki pieprzu
- ⅓ łyżeczki chilli
- ½ łyżeczki papryki wędzonej
- 2 łyżki płatków drożdżowych
- zielona cebulka (tylko zielone części)
- Makaron ugotuj według zaleceń na opakowaniu
- Wszystkie składniki na sos zblenduj w blenderze na gładki mus.
- Gorący makaron wymieszaj z sosem i posyp wegańskim parmezanem. Podawaj z pomidorkami koktajlowymi.
Recipe by Karolina Gawrońska - Fundacja Roślinna at https://karolinagawronska.pl/pesto-z-awokado/
3.5.3208