Wegańskie Taquitos, 3 składniki - zapiekana tortilla z hummusem i awokado
Przygotowanie: 
Gotowanie: 
Czas w sumie: 
Porcje: 2
 
Składniki
  • 2 placki tortilla (najlepiej pełnoziarniste, z dobrym składem)
  • 6 łyżek hummusu
  • ½ awokado
  • +dodatkowo ostry sos do polania
Wykonanie
  1. Piekarnik rozgrzej do 190C. Na placku tortilla rozsmaruj kilkucentymetrowy pasek hummusu, około 3 łyżki na każdy placek (zobacz na filmiku, jak należy to zrobić). Następnie ułóż pokrojone w plasterki awokado. Zwiń tortillę bardzo ciasno w wąski rulonik i piecz w rozgrzanym do 190C piekarniku przez około 20 minut, aż tortilla będzie zarumieniona i chrupiąca. Przed podaniem polej odrobiną ostrego sosu.
Recipe by Karolina Gawrońska - Fundacja Roślinna at https://karolinagawronska.pl/weganskie-taquitos/