Wegańskie Taquitos, 3 składniki - zapiekana tortilla z hummusem i awokado
Przygotowanie:
Gotowanie:
Czas w sumie:
Porcje: 2
Składniki
2 placki tortilla (najlepiej pełnoziarniste, z dobrym składem)
6 łyżek hummusu
½ awokado
+dodatkowo ostry sos do polania
Wykonanie
Piekarnik rozgrzej do 190C. Na placku tortilla rozsmaruj kilkucentymetrowy pasek hummusu, około 3 łyżki na każdy placek (zobacz na filmiku, jak należy to zrobić). Następnie ułóż pokrojone w plasterki awokado. Zwiń tortillę bardzo ciasno w wąski rulonik i piecz w rozgrzanym do 190C piekarniku przez około 20 minut, aż tortilla będzie zarumieniona i chrupiąca. Przed podaniem polej odrobiną ostrego sosu.
Recipe by Karolina Gawrońska - Fundacja Roślinna at https://karolinagawronska.pl/weganskie-taquitos/