Kanapki z hummusem, tofu i warzywam
Przygotowanie: 
Gotowanie: 
Czas w sumie: 
 
Składniki
  • 4 kromki chleba (ja użyłam chlebka pełnoziarnistego na zakwasie)
  • hummus
  • tofu (użyłam marynowanego w sosie sojowym)
  • 1 pomidor
  • ostry sos (opcjonalnie)
  • szczypiorek
  • rukola
  • kilka rzodkiewek
  • zielony ogórek
Wykonanie
  1. Kanapki wysmaruj hummusem, ułóż plastry pomidora, dodaj odrobinę ostrego sosu, jeśli lubisz, posiekany szczypiorek oraz rukolę. Kanapkę przykryj drugą kromką chleba i przygotuj drugiego, takiego samego sandwicha.
  2. Kanapki włóż do lunchboka wraz z pokrojonymi rzodkiewkami i zielonym ogórkiem.
Recipe by Karolina Gawrońska - Fundacja Roślinna at https://karolinagawronska.pl/zdrowe-lunchboxy-proste-przepisy/