Azjatycka zupa marchewkowa - wegański krem z marchwi i mleka kokosowego

Azjatycka zupa marchewkowa – wegański krem z marchwi i mleka kokosowego

Przepyszna, prosta i szybka w wykonaniu zupa na bazie marchwi i mleka kokosowego. Aksamitny i pożywny krem, który cudownie rozgrzewa i koi. Aromatyczne dodatki zamieniają zupę w bardzo wykwintne danie. Inspiracją do wykonania tego przepisu była pikantna mieszanka orzechów Wanderlust Itac, która bezpowrotnie skradła moje serce! Serdecznie polecam wykonanie tego przepisu. Będziecie zaskoczeni, że połączenie tych prostych składników może smakować tak dobrze.

 

Azjatycka zupa marchewkowa - wegański krem z marchwi i mleka kokosowego Azjatycka zupa marchewkowa - wegański krem z marchwi i mleka kokosowego

 

ZOBACZ NA FILMIE JAK WYKONAĆ ZUPĘ:

 

 

5.0 from 1 reviews
Azjatycka zupa marchewkowa - wegański krem z marchwi i mleka kokosowego
 
Przygotowanie
Gotowanie
Czas w sumie
 
Porcje: 6 porcji
Składniki
  • 750g marchwi
  • 1 duża cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka suszonego imbiru
  • 750ml wody
  • 1 puszka mleka kokosowego
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki soku z limonki
Do dekoracji:
Wykonanie
  1. Marchew oraz cebulę pokrój na plastry i wrzuć do garnka. Dodaj czosnek, suszony imbir i zalej wodą oraz mlekiem kokosowym. Postaw na gazie i doprowadź do zagotowania. Następnie gotuj wszystko na małym ogniu, powoli, przez około 40-45 minut. Po tym czasie wszystkie warzywa powinny być miękkie, marchewka powinna się wręcz rozpadać. Następnie zdejmij zupę z palnika i gdy przestanie wrzeć, zblenduj na gładki i aksamitny krem. Podczas blenowania dopraw do smaku sosem sojowym oraz sokiem z limonki. Serwuj z pikantną mieszanką orzechów oraz świeżą kolendrą.
Uwagi
*dostępne wyłącznie w sieci sklepów Biedronka

 

Azjatycka zupa marchewkowa - wegański krem z marchwi i mleka kokosowego

5 komentarzy

SMAKOWAŁO? ZRÓB ZDJĘCIE I WSTAW JE W KOMENTARZU ;)

Oceń ten przepis::  
Odwiedź mnie na INSTAGRAMIE