03 Lut Wegańskie Taquitos, 3 składniki – zapiekana tortilla z hummusem i awokado
Wegańskie Taquitos z hummusem i awokado to przepis do przygotowania w kilka minut. Błyskawiczna zawijana i zapiekana tortilla z nadzieniem. Może to być zarówno zdrowa i chrupiąca przekąska na imprezę, do szkoły czy pracy. Taquitos są idealne, gdy nie masz za dużo czasu, a chcesz przygotować coś smacznego i satysfakcjonującego. Zapieczony hummus robi się gęsty i kremowy, a awokado jedwabiste i rozpływające się w ustach. Miękki środek w połączeniu z chrupiącą tortillą to przepis na sukces. To tylko 3 składniki! Ja moje ruloniki polałam również ostrym sosem Sriracha. Spróbuj i Ty!

Zobacz na filmiku jak przygotować:
Wegańskie Taquitos, 3 składniki - zapiekana tortilla z hummusem i awokado
Przygotowanie
Gotowanie
Czas w sumie
Porcje: 2
Składniki
- 2 placki tortilla (najlepiej pełnoziarniste, z dobrym składem)
- 6 łyżek hummusu
- ½ awokado
- +dodatkowo ostry sos do polania
Wykonanie
- Piekarnik rozgrzej do 190C. Na placku tortilla rozsmaruj kilkucentymetrowy pasek hummusu, około 3 łyżki na każdy placek (zobacz na filmiku, jak należy to zrobić). Następnie ułóż pokrojone w plasterki awokado. Zwiń tortillę bardzo ciasno w wąski rulonik i piecz w rozgrzanym do 190C piekarniku przez około 20 minut, aż tortilla będzie zarumieniona i chrupiąca. Przed podaniem polej odrobiną ostrego sosu.
Monk
Posted at 14:21h, 04 lutegoWegański Niebo w gębie
Zdjęcie:
Karolina Gawrońska
Posted at 23:19h, 05 lutegoMoniko dziękuję za zdjęcie. Wygląda super, że aż ślinka cieknie 🙂